صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان - استان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : شهرستان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۲۲
اسفند
۱۴۰۳

شماره
۵۸۵۲

امروز: ۲۲ (اسفند) ۱۴۰۳ ◀ ◀ Wednesday 2025 (Mar) 12

عناوین صفحه




هگمتانه، گروه گفت‌وگو: علی زارعی، مدیر فرهنگی کانون المهدی(عج) کوی وحدت همدان از خدمات اجتماعی این کانون برای محله و پیگیری طرح‌های اجتماعی و تفریحی گفت.
زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار هگمتانه به برخی از موارد و طرح‌ها اشاره کرد که برای کوی وحدت بوده و این کانون پیگیر اجرای آنها شده است.
وی اظهار کرد: پیگیری پوشش رودخانه محله با بودجه 200میلیون تومانی در دولت وقت، پیگیری ساخت کتابخانه در بوستان شهدای خضر، پیگیری و ساخت درمانگاه برای اهالی محله، پیگیری ساخت سالن فوتسال شهدای خضر، پیگیری ساخت بوستان امامزاده خضر، پیگیری افزایش نور بوستان شهدای خضر که در دولت شهید رئیسی انجام شد.
وی افزود: درمانگاه را خود کانون به کمک دولت و خیرین ساخت.
مدیر کانون المهدی(عج) خضر در ادامه با بیان اینکه کانون فعالیت خود را از سال 1382 آغاز کرد، گفت: مخاطبین برنامه‌ها، پسران و دختران محله به تعداد 400 نفر و سایر اهالی محله به تعداد 1000 نفر هستند.
زارعی در ادامه به بیان گزارشی از فعالیت‌های کانون پرداخت و گفت: آخرین برنامه‌ای که کانون المهدی(عج) برگزار کرد، جشن تکلیف نوجوانان کوی وحدت در تالار قرآن بود.
وی افزود: جشن تکلیف نوجوانان پایگاه مقاومت بسیج شهید کرباسیان و مؤسسه قرآنی بشیر و نذیر به همراه پدر و مادر و با حضور و تقدیر از خانواده‌های معظم شهید سیدمیلاد مصطفوی و شهید محمدحسین بشیری با شکوه خاصی برگزار شد تا با خاطرات خوب و معنوی، نوجوانان ما انجام تکالیف شرعی و عبادی خود را به جد آغاز کنند.

 برگزاری 20 جلسه قرآنی و تربیتی در هفته
زارعی در ادامه با بیان اینکه 20 جلسه قرآنی و تربیتی در هفته با نام شهدای محله و شهر همدان برگزار می‌شود، گفت: این جلسات در رده‌های سنی اول ابتدایی تا پایه دوازدهم هستند.

  برگزاری هیأت مسأله محور در دهه محرم و دهه فاطمیه
مدیر فرهنگی کانون المهدی(عج) کوی وحدت در ادامه از برگزاری هیأت مسأله محور در دهه محرم و دهه فاطمیه گفت و اظهار کرد: اینکه مسأله را مطرح کردیم به این صورت است که در بحث هیأت مسأله محور، مدت 3 سال است که جلسات داخل بوستان خضر و همچنین در محرم داخل حسینیه برگزار می‌شود و در محرم مسأله‌ای انتخاب کردیم به نام خانواده و همه ارکان هیأت در زمینه خانواده برنامه‌ریزی کردند.
وی افزود: سال اول طبق همین مبنا، شعار این بود که "حسین جان ما خانواده نوکر تو هستیم" و این بخش را از کادر و عوامل هیأت شروع کردیم و همه با خانواده پای کار هیأت آمدند، مثلا چایخانه را که طراحی کردیم، چندین پدر از خانواده‌ها پای امور مربوط به چایخانه ایستادند و مادران در قسمت بانوان فعالیت می‌کردند و کودکان خانواده‌ها هم در قسمت کودکان فعالیت می‌کردند و بنابراین سال اول، خادمین هیأت با خانواده‌ها پای کار آمدند.
زارعی افزود: حجت‌الاسلام سیدکمال حسینی یمین مدت 3 سال است که سخنران هیأت هستند و در حوزه خانه و خانواده و روابط همسران و فرزندان و کلا در مباحث خانواده سخنرانی می‌کنند و الحمدلله بازخوردها بسیار عالی و مثبت بوده است و بسیاری از مخاطبان و خانواده‌ها با کمک حاج آقا مشاوره رفتند و مشکلاتشان حل و فصل شده است و بعد از محرم هم تعداد 10 جلسه رایگان برای مادران و همسران برگزار شد.
وی گفت: لذا مدت 3 سال در ایام محرم، تمرکز بر امور خانه و خانواده بود.
زارعی در ادامه اظهار کرد: در ایام فاطمیه امسال نیز مسأله‌ای که تعریف کردیم، بررسی نقش مردم در حکومت و حرکت جامعه بود و شعار هیأت نیز طبق گفته یکی از خادمان هیأت که "سکوت مردم، هیزم پشت در شد"، در 7 بخش تعریف شد که نسبت به آن بی‌تفاوتی صورت گرفته بود که بخش‌ها به این صورت هستند که درباره سقیفه، باغ فدک، صفین، کربلا، مشروطه و عدم ایفای نقش مردم که منجر به اعدام شیخ فضل‌الله نوری شد، بعد از انقلاب هم بحث برجام را انتخاب کردیم و مسأله‌ امروز هم غزه را انتخاب کردیم که مسلمانان نسبت به آن بی‌تفاوت هستند.
وی افزود: لذا هیأت ما، مسأله دارد و مسأله‌وار مباحث را پیش ‌برد و طبق آن مسأله‌، دکور، سخنرانی، مداح و هر چه که به آن مسأله ربط دارد، در هیأت شکل می‌گیرد.

 نهضت غدیر، عملیات بزرگ کانون المهدی(عج)
مدیر فرهنگی کانون فرهنگی هنری المهدی(عج) کوی وحدت همدان در ادامه از یک عملیات خیلی بزرگ کانون خبر داد و گفت: یک عملیات بزرگ در طول سال داریم و آن بحث نهضت غدیر است که در چهار عملیات اجرا می‌شود.
زارعی افزود: اولین موضوع، اطعام علوی است و آن به این صورت است که مشکلی که در محله داشتیم این بود که موقع پخش نذری ازدحام جمعیت بود لذا برنامه‌ریزی کردیم که کوچه به کوچه باشد و رابط کوچه با ما در ارتباط بود تا به خوبی این برنامه به ثمر بنشیند.
وی با بیان اینکه عید غدیر سال جاری تعداد 10هزار غذا پخت کردیم ولی در یکجا نبود، گفت: نقش رابطان به این صورت است که ما در کانون اقلام خشک برای طبخ غذا را جدا کرده و رابط کوچه این اقلام را می‌گرفت و به همراه خانواده غذا را طبخ کرده و بین اهالی در روز عید غدیر که هر منزل دو غذا دریافت کند، توزیع شد و این برنامه خیلی خوبی بود و مشکل ازدحام جمعیت و شلوغی حل شد و در 105 کوچه غذا طبخ و توزیع شد و 120 آشپز پای کار بودند که باز هم خداقوت عرض می‌کنم که واقعا غوغایی در محله به پا کردند.
وی گفت: هر کوچه یک میدان و هر منزل شد یک سنگر که پای کار غدیر و اطعام علوی بودند.
وی افزود: در ایام غدیر، پنج شب جشن داریم و یکی از غرفه‌های ما، مربوط به کودکان است که برنامه‌های خاص آنان اجرا می‌شود.
وی افزود: شب غدیر نیز جشن همگانی برای کل اهالی محله برگزار می‌شود و امسال در شب غدیر، جمعیت 4هزار نفری از برنامه‌های شاد این شب بزرگ استفاده کردند.
زارعی افزود: برنامه دیگر، برپایی ایستگاه‌های صلواتی هستند که نوجوان درگیر کار می‌شوند و در 14گروه ساماندهی شدند و این ایستگاه‌ها در نقاط مختلف محله با مدیریت و هزینه بچه‌ها برپا شد.
زارعی همچنین درباره برگزاری کلاس‌های کمک درسی مخصوص دانش‌آموزان محله گفت: در کانون سه امر تحصیل، تهذیب و ورزش در رأس امور است لذا علاوه بر کلاس‌های درسی، در امر ورزش نیز کلاس دفاع شخصی برگزار کردیم
وی همچنین گفت: اهمیت ورزش را باید از سخنان گوهربار حضرت علی علیه‌السلام دانست که فرمودند: " در بین مردم آن کس از همه قوی‌تر است که تسلطش بر هوای نفس خویش، بیشتر باشد."
وی افرود: در همین راستا برگزاری مسابقات فوتبال خیابانی با حضور 150نفر از نوجوانان محله را داشتیم.
زارعی در ادامه از برگزاری تفریحات سالم و گشت و گذار در محله‌های دیدنی شهر و برگزاری اردو نیز گفت و افزود: برگزاری انواع اردوهای با هدف، درون شهری و برون شهری، اردوی روزانه دشت میشان به همراه کلی برنامه‌های شاد و مفرح را در برنامه‌ها گنجانده چرا که اردو تمرینی برای زندگی و یک تجربه شیرینی برای هر نوجوان است.
وی افزود: اردوی سفر به مشهد مقدس، بازدید از موزه عبرت تهران و برنامه تفریحی سینما و تماشای پویانمایی بچه زرنگ نیز برگزار شد.

  اشتغال‌زایی کانون برای اعضا
زارعی در ادامه از طرح‌های اشتغال‌زایی کانون نیز گفت و افزود: برگزاری کارگاه خیاطی برای بانوان، فعالیت پیش دبستانی غنچه‌های نور پسرانه و دخترانه و مدرسه غیرانتفاعی در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول در کانون از جمله فعالیت‌های اشتغال‌زایی بوده که در حال انجام است.

 امور قرآنی کانون فرهنگی هنری المهدی(عج)
زارعی در ادامه از فعالیت‌های قرآنی کانون گفت و افزود: ختم قرآن ماهیانه، جلسه ختم صلوات که هر هفته روزهای سه‌شنبه ختم صلوات برگزار می‌شود، از جمله برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی هستند که در گروه‌های مختلف با حضور مربیان برجسته قرآنی برگزار می‌شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: